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sabato 16 giugno 2012

Negli inverni gelidi di Pechino, rifugiarsi in un ristorantino di 涮肉  ("carne risciacquata", cioe' carne cotta in una pignatta con acqua bollente aromatizzata e intinta poi in salsa di sesamo e altri odori) e' un piacere a cui difficilmente si puo' rinunciare, lasciando che il vapore che sale dalle pignatte ribollenti vi riscaldi lo stomaco e l'animo. Questa foto e' stata scattata su 鼓楼东大街 (Gulou Dong Dajie, Viale Est della Torre del Tamburo) nell'inverno del 2011.

During the icy cold Beijing winters, to seek solace in a little restaurant of 涮肉 (Shuanrou, literally "rinsed out meat", which is a kind of meat cooked with flavored boiling water  inside a pot and then dipped in a sauce made by sesame and other ingredients) is a pleasure very hard to give up, allowing the vapor coming up from the boiling pots to slowly warm up your stomach and soul. This pic was taken on 鼓楼东大街 (Gulou Dong Dajie, the Eastern Avenue of the Drum Tower) in the winter of 2011.

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